INFORMATIE VOOR DE MEDIA

Hieronder vind je meer informatie over het boek, een korte en lange biografie en diverse downloads voor publicaties over het boek Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop.

Schrijf je een artikel over het boek? Wil je dan verwijzen naar deze pagina: www.maakvanjethuiseenhuis.nl? Ik ontvang graag een link naar jouw online publicatie. Verschijnt het in print? Dan zou ik het fijn vinden als ik een exemplaar opgestuurd krijg mijn adresgegevens vind je onderaan de pagina, een pdf document van de publicatie mag natuurlijk ook.

Zoek je iets dat niet op deze pagina staat of wil je een interview? Neem dan contact met me op via: info@nicoletgroen.com of tel: 06-46020596

Alvast dank voor de aandacht die je aan het boek hebt gegeven.

Groet,

Nicolet Groen

PSD 006 Covers Maak van je huis een thuis

Productinfo

Titel: Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop 
Uitgever: Groen Uitgevers
Formaat:  210 x 210 mm
Omvang: 88 pagina’s
Uitvoering: Softcover, genaaid gebrocheerd
Verschijnt: 29 september 2016
NUR: 242
ISBN: 978-90-825533-0-7
Prijs: € 14,95 incl. 6% BTW en verzendkosten

OVER MAAK VAN JE THUIS, KLAAR VOOR DE VERKOOP

Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop is een praktisch en inspirerend handboek dat uitnodigt om het huis grondig onder handen te nemen zodat je klaar bent voor de fotografie en bezichtigingen. Bovendien verzet je als verkoper al heel wat werk voor de uiteindelijke verhuizing. 

Waarom dit boek?

Ieder makelaarskantoor overhandigt, bij aanvang van de opdracht, een lijst met tips voor de presentatie van de woning. De meeste lijsten hebben dezelfde inhoud en beslaan niet meer dan een opsomming van, voor de hand liggende, punten die aangepakt moeten worden.

Vanuit haar expertise en achtergrond besloot Specialist in Vastgoedpresentatie Nicolet Groen voor de makelaars die tot haar vaste klantenkring behoren een uitgebreide brochure te schrijven die zij aan hun opdrachtgevers zouden kunnen overhandigen. De brochure werd uiteindelijk dit boek, beschikbaar voor iedereen, waarin ze al haar kennis en ervaring op het gebied van vastgoedpresentatie deelt.

Wat vind je in het boek?

Een spoedcursus opruimen in 8 stappen. Natuurlijk het obligate klussen en poetsen en Nicolets favoriete hoofdstuk vol stylingadviezen. De inhoud gaat veel dieper dan het geijkte ‘hotelkamersfeer creëren in slaap- en badkamer”: Hoe hang je kunst op de juiste manier op, geef je de keuken een budgetvriendelijke facelift zodat hij nog prima een ronde mee kan. Hoe maak je van een lege kamer een gezellige slaapkamer mét een zee aan bergruimte voor de spullen die tijdens de verkoopperiode uit beeld moeten.

Aangevuld met handige checklists, die ook te downloaden zijn, is dit hét boek dat iedereen met verkoopplannen in huis moet hebben.

AFBEELDINGEN VAN HET BOEK

Klik op de foto's om ze in hoge resolutie te downloaden.

psd-001-cover

PSD 004 First page

Vastgoedpresentatie, keuken, maak van je thuis een huis

Styling, vastgoedpresentatie, maak van je thuis een huis, boek

inhoud-maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop

boek, maak van je thuis een huis

PSD 005 Middle Checklist

PSD 005 Middle kinderkamer

REACTIES OP MAAK VAN JE THUIS, KLAAR VOOR DE VERKOOP

Francine Verbiest, makelaar en docent Makelaardij bij IPD opleidingen adviseert cursisten:

“Nicolet Groen schreef een recht-voor-je-raap boekje met héél véél handige tips voor het verkoopklaar maken, en vooral houden van een woning. Het lijkt me verstandig als jullie het boek “Maak van je thuis een huis” gaan aanschaffen.

Mede daardoor, want je leest nogmaals wat je al van mij hoorde en zag, zul je een beter examenstuk produceren maar....nog véél belangrijker....je verkopers ook goed kunnen adviseren!”

Marie-Gon Vos, stylist

“Nicolet is binnen ons vak en specifiek binnen haar vakgebied echt een vakvrouw. Het boek ziet er top uit: fris, helder, praktisch en heel eigen!”

Ralph Delphos, makelaar en schrijver bij www.woningtekst.nl

“Een woning verkopen is een vak. Je moet jezelf immers onderscheiden met een goede woningpresentatie. Een professionele woningtekst is belangrijk, net als een goede fotograaf, een stylist en..... een goede voorbereiding van de verkopers. Het boek Maak van je thuis een huis, geeft je inzicht hoe je woning verkoopklaar te maken. Een aanrader!”

Michael van Mullum, makelaar

“Ik ben al een hele tijd op zoek naar goede informatie om de klant voor te bereiden op de verkoop van zijn huis. Dit mooie boek legt duidelijk uit hoe belangrijk de presentatie is en vooral hoe wat je kunt doen om het beste resultaat te bereiken.”

Ilona Visker, professional organizer

“Ik kan je zeggen dat het boek echt de moeite waard is. Mooi vormgegeven, het leest lekker weg en alles is direct in de praktijk te brengen!”

Nicolet Groen, auteur, maak van je thuis een huis

OVER NICOLET GROEN – KORT

Na haar studie interieurvormgeving aan de kunstacademie werkte Nicolet Groen in diverse functies in de televisie industrie en vastgoedontwikkeling. In 2007 besloot ze om, in lijn met haar opleiding, haar creativiteit in te zetten binnen haar eigen bedrijf waarin ze vastgoedpresentaties maakt voor de makelaardij. Sindsdien heeft ze ruim 2000 huizen gestyld en gefotografeerd. 

Ze is de auteur van het boek Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop. Een handzaam boek waarin ze op nuchtere en praktische wijze uitlegt hoe verkopers hun woning zo optimaal mogelijk kunnen presenteren voor de verkoop. Daarnaast blogt ze over vastgoedpresentatie en ondernemen en helpt ze collega vastgoedstylisten met het uitbreiden van hun van hun dienstenpakket met cursussen vastgoedfotografie en -video. 

Nicolet is getrouwd met fotograaf Guillaume Groen en heeft twee kinderen in de middelbare school leeftijd. Ze leest graag en houd van design in de breedste zin van het woord en is gek op Italië.

OVER NICOLET GROEN – DE LANGE VERSIE

Nicolet Groen groeide op in Drenthe maar verhuisde, tijdens haar studie naar Kampen. Na haar studie interieurarchitectuur aan de Kunstacademie woonde en werkte ze ruim twee jaar in Zuid-Italië, Spanje en Engeland. Na terugkomst in Nederland deed ze een opleiding aan de media academie en werkte ze als televisie technicus voor diverse commerciële omroepen. 

Toen haar eerste kind werd geboren zocht ze een baan met meer regelmaat en werkte ze als office manager en recruiter voor een bedrijf dat bemiddelde in televisiepersoneel. Haar laatste functie in het bedrijfsleven was officemanager en directiesecretaresse van verschillende consortia in de vastgoedontwikkeling. In 2007 besloot ze, in lijn met haar opleiding en de opgedane kennis in het bedrijfsleven te starten met haar eigen bedrijf; ze specialiseerde zich in vastgoedpresentaties voor de makelaardij. Sindsdien heeft ze, in opdracht van diverse makelaars ruim 2000 verkopers geadviseerd over de presentatie van hun woning en verzorgde ze de complete presentatie: fotografie, 360 graden foto’s, video en plattegronden.

Nicolet is de auteur van het boek Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop. Een handzaam boek waarin ze op nuchtere en praktische wijze uitlegt hoe verkopers hun woning zo optimaal mogelijk kunnen presenteren voor de verkoop. Daarnaast blogt ze over vastgoedpresentatie en ondernemen en helpt ze collega vastgoedstylisten met het uitbreiden van hun van hun dienstenpakket met cursussen vastgoedfotografie en -video en schreef ze boeken over vastgoedfotografie en -video.

Het boek Maak van je thuis een huis is, klaar voor de verkoop is enthousiast ontvangen door collega-stylisten, verkopers van huizen en makelaarskantoren uit het hele land. De officiële presentatie van het boek vindt plaats op 29 september en 2 oktober tijdens de VT Wonen & Designbeurs in de RAI waar Nicolet Groen twee lezingen verzorgd over woningpresentatie.

Nicolet is getrouwd met fotograaf Guillaume Groen en heeft twee kinderen in de middelbare school leeftijd. Ze leest graag,  houdt van design in de breedste zin van het woord spreekt en is gek op Italië. Ze is autodidact op het gebied van grafisch ontwerp en interieurfotografie. Vanzelfsprekend zijn alle foto’s in haar boeken voor haarzelf gemaakt en ze heeft ook de vormgeving van haar boeken verzorgd. 

Fun fact: Ze was de eerste Nederlandse pizzabakker in Zuid-Italië en bakt nog steeds uitstekende pizza’s.

PORTRET NICOLET GROEN

Klik op de foto's om ze te downloaden voor gebruik op internet. Wil je foto's voor drukwerk? Download de bestanden dan hier

Bij gebruik van deze foto's graag vermelden: Fotografie: Guillaume Groen

Guillaume_Groen-Nicolet_Groen-Web-GGRO20160801_4191-3

Guillaume_Groen-Nicolet_Groen-Web-GGRO20160801_4191-2

Guillaume_Groen-Nicolet_Groen-Web-GGRO20160801_4266-3

EEN AANTAL TIPS UIT HET BOEK:

Laat de ruimte zien

Een opgeruimd huis met zichtbaar voldoende bergruimte is vele malen aantrekkelijker voor kopers dan een overvol huis. Keukenkastjes en vaste kasten die goed geordend zijn geven het gevoel dat er voldoende plek is voor de spullen van de potentiële kopers. Ook de zolder, de garage en berging; de ruimtes die bedoeld zijn voor spullen die je niet vaak nodig hebt, moeten overzichtelijk zijn en zeker niet uitpuilen. Laat je zien hoeveel ruimte je in huis hebt!

Gedateerde details

Messing deurbeslag, getint glas met een werkje, en vergeeld schakelmateriaal. Het zijn allemaal voorbeelden van dingen die een huis een oubollige uitstraling geven. Stel je eens voor hoe het er uit zou zien als je de gedateerde deurkrukken en verkleurde stopcontacten zou vervangen? Het huis lijkt ineens veel beter onderhouden, oogt moderner en frisser.

Lampen uit

Vaak wordt gezegd dat het sfeer verhogend werkt wanneer schemerlampen tijdens de fotografie en bezichtiging aan worden aangezet. Het tegendeel is waar. Het komt juist onnatuurlijk over om, op klaarlichte dag, de verlichting aan te hebben. Onze hersenen zetten het signaal “lampen aan” om in “het is donker”. Bovendien zorgt het op de foto’s voor vervelende schaduwen en kleurzwemen.

Géén leeg aanrecht

Een aanrecht dat helemaal leeg is impliceert dat er niemand meer in het huis woont. Het koffiezetapparaat, een pot verse kruiden, een flinke houten snijplank, een mooie schaal groenten of fruit en een stapeltje goed uitziende kookboeken kunnen prima op het aanrecht blijven, mits het niet te vol wordt.

Ban de tv uit de slaapkamer 

In veel slaapkamers staat een kast of een sidetable tegen het voeteneinde van het bed met daarop een flinke flatscreen. Helaas zorgt dit voor een behoorlijke visuele blokkade. Het is verstandig om deze op te heffen zodat kijkers niet als eerste de zwarte achterkant van de tv zien. Verwijder de tv het liefst helemaal en maak, tijdens de verkoopperiode, gebruik van een tablet om ‘s avonds nog even het nieuws te kijken.

Schaf nu al dat nieuwe meubilair aan

Ben je van plan om de inrichting van de kinderkamer na de verhuizing te vervangen? Doe dat nu al! Laat je kind alvast genieten van een leuk ingerichte ruimte. De kamer in het nieuwe huis voelt dan bovendien direct vertrouwd omdat je kind in ieder geval niet hoeft te wennen aan het nieuwe bed en een nieuwe kast. Bovendien oogt het beter voor de verkoop en het is een goede stimulans om regelmatig op te ruimen en het netjes te houden. Kies voor neutraal meubilair en maak het af met leuke accessoires, dan kan de inrichting nog jaren mee.

Vermijd herinneringen aan vakantiekilo's

Haal de weegschaal weg. Kijkers willen je mooie badkamer zien en niet worden herinnerd aan de overtollige kilo’s die ze nog kwijt willen.

Laat de berging achterwege

Meestal laat ik foto’s van garage en bergingen achterwege omdat het afbreuk doet aan de reportage. Je lokt kopers namelijk naar binnen met sfeervolle foto’s. Iedereen kan zich bovendien prima voorstellen hoe een garage eruit ziet en de afmetingen staan vermeld op de plattegrond die standaard bij iedere woningpresentatie zou moeten zitten. De garage en de berging hoef je dus pas onderhanden te nemen voor de eerste bezichtiging en dat is wel zo prettig als je de overtollige huisraad nog niet kwijt bent. Kijk kritisch rond in je garage of berging en doe de spullen weg die niet meer gebruikt gaan worden in de toekomst. Laat zien waar de ruimte voor bedoeld is.

Kies voor de juiste fotograaf

Zit de fotografie in het verkooppakket van je makelaar, ga er dan niet bij voorbaat van uit dat het wel goed zal zijn. Kijk dus kritisch naar de fotografie van de woningen die je makelaar in verkoop heeft. Zijn de kleuren helder en natuurgetrouw? Zijn verticale lijnen zoals van muren, deuren en ramen op de foto echt recht? Zijn kasten en bedden niet uitgerekt door misbruik van de groothoeklens? Beantwoord je de vragen positief dan zit het goed. Zo niet, wees daar dan duidelijk over tegen je makelaar en kies zelf een vastgoedfotograaf met een portfolio dat je wel aanspreekt.